sobota 30. ledna 2016

Pečená cizrna - křupavé zobání


  • 100g suché cizrny nebo 1 plechovka cizrny
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička uzené papriky (já ji koupila v Kauflandu)
Cizrnu si přes noc namočíme do vody. Druhý den uvaříme do měkka cca 45 min. Poté ji scedíme a osušíme nebo necháme oschnout (tento krok lze přeskočit použitím cizrny z plechovky), přidáme olej, sůl a uzenou papriku, dobře promícháme, aby byly kuličky dobře obalené. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme do křupava :) na 170-180°C cca 40-60 min. podle trouby a stupně křupavosti jak to chcete, důležité ke konci ochutnávat. Během pečení občas promícháme.


Žádné komentáře:

Okomentovat