sobota 30. ledna 2016

Želé bonbóny

  • ovoce (čerstvé, mražené to je jedno)
  • citrón
  • agar-agar
  • trocha vody
  • sladidlo
Použila jsem domácí jahodovou dřeň (cca 350g) abych nemusela mixovat jiné ovoce a dala do hrnce, přisypala agar (tento sáček měl 10g a koupila jsem ho ve zdravé výživě za 19,-), asi 2 lžíce cukru, vymačkala citrón a trošku vody, promíchala a pozvolna začala vařit za stálého míchání. Jakmile se to začalo vařit, vařila jsem to ještě 1 minutu. Poté sundala z plotny a přendala do pekáčku, do kterého jsem nejprve dala alobal, ve kterém jsem to nechala asi 20 min. na studené dlažbě, poté jsem to dala do lednice, aby to ztuhlo rychleji :) po ztuhnutí už jen vykrajujeme různé tvary :))


Žádné komentáře:

Okomentovat